Palijativno zbrinjavanje
Bolnica Radius

Specijalna bolnica za internu medicinu “RADIUS dr Svetozarević” osnovana je u cilju zaštite i unapređenja zdravlja, lečenja i poboljšanja kvaliteta života onkoloških i hroničnih internističkih bolesnika. To podrazumeva primenu najsavremenijih medicinskih i tehničkih mogućnosti lečenja.

Stručni tim bolnice Radius

Poseduje višegodišnje iskustvo u lečenju hematoloških bolesti (limfomi, hronične leukemije, mijelomi…) kod odraslih osoba. Bavi se i dijagnostikom i lečenjem poremećaja u zgrušavanju krvi, uključujući i poremećaje u trudnoći.

Nakon završenih studija medicine i obaveznog lekarskog staža, specijalizaciju iz interne medicine obavio je na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, gde je proveo i radni vek kao vojni lekar. Za svoj rad dobio je mnoga priznanja, pohvale i druge nagrade. Tokom više godina bio je profesor interne medicine studentima medicine VMA. Na poziciji načelnika Klinike za hematologiju VMA bio je od 2006. do 2011.

Objаvio je brojne stručne rаdove u prestižnim medicinskim časopisima. Učestvovao je na brojnim nacionalnim i međunarodnim stručnim skupovima.

Član je Lekarske komore Srbije. Višegodišnji stručni doprinos ostvarivao je kao član Srpskog lekarskog društva i međunarodnih stručnih tela (Evropsko udruženje hematologa (EHA), Evropsko udruženje za transplantaciju krvi i kostne srži (EBMT). Bio je predsednik Sekcije za hematologiju SLD u četvorogodišnjem mandatu.

U našoj bolnici zaposlen je od 2022.

Srce

Zahvaljujući edukovanom kadru sa bogatim profesionalnim iskustvom, savremenoj opremi i farmakoterapiji, obezbeđuje se kvalitetna zdravstvena podrška vitalno ugroženim pacijentima kroz kontinuirani monitoring, uz vrhunsku negu pacijenata u odmakloj fazi bolesti.

Sve sobe (jednokrevetne ili dvokrevetne) i apartmani su klimatizovani, sa zasebnom telefonskom linijom i kablovskom televizijom.

Kontakt info

Telefoni:

011/356-44-84
011/356-44-88
011/356-52-10
011/356-48-64
066/8786-555

Adresa:

Patrijarha Dimitrija 36
(kod manastira Rakovica),
Rakovica
11000 Beograd

Radno vreme

0d 00 do 24h

Autobus:
505, 505R, 507